مزرعه خایقان موقوفه آستان قدس رضوی است و در وقفنامه میرزا ابراهیم رضوی (۱۰۳۸ قمری) و طومار علیشاهی (۱۱۶۰ قمری) از آن نام برده شده است. محل این روستا و زمینهای آن اکنون در حاشیه غربی تقاطع بولوار شفا (شفای ۱۶) و خیابان شهید موسوی قوچانی، خیابان سیمتری عقیلی و کنار مسجد الزهرا (ع) قرار گرفته است و به کوی قائم شهرت دارد.
این مزرعه از حدود سال ۱۳۴۵ آرامآرام ضمیمه مشهد شده است. دلیل نامگذاری محله بهنام حضرت عبدالمطلب، قرارگرفتن بخش انتهایی بولوار عبدالمطلب در آن است.
وسعت محله عبدالمطلب ۱۱۸ هکتار و تراکم جمعیت آن ۲۲۹ نفر در هر هکتار است که مطلوب بهنظر میرسد. بیشتر ساختمانهای محله عبدالمطلب کمتر از چهارطبقه است و بلندمرتبهسازی فقط در نزدیکی بولوارهای موسوی قوچانی و هدایت به چشم میخورد.
گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال و صفر تا ۴ سال بیشترین جمعیت این محله را تشکیل میدهند. کمتر از ۲ درصد مساحت محله عبدالمطلب به فضای سبز اختصاص دارد که نسبت به جمعیت محله چندان مناسب نیست. این محله چهار دبستان دارد که همگی در بولوار شفا قرار دارند.
تقاطع بولوارهای موسوی قوچانی، عبدالمطلب و شفا بهدلیل شکل هندسی نامتقارن، در میان عموم مردم به «چهارراه چه کنم» معروف است.
محله عبدالمطلب به خطوط قطارشهری دسترسی ندارد. بولوارهای خیام، ابوطالب، موسوی قوچانی و هدایت این محله را به شریانهای ارتباطی درونشهری مرتبط میکنند.
محله عبدالمطلب از شرق به بولوار موسوی قوچانی، از شمال به بولوار هدایت، از غرب به بولوار خیام و از جنوب به خیابان حرعاملی میرسد. همچنین محلههای حضرت ابوطالب، هدایت، کوی امیرالمؤمنین (ع) و ارشاد در همسایگی محله عبدالمطلب قرار دارند.